Beszámoló a 2016. évi képviselői tevékenységemről

A 2016-ban végzett önkormányzati képviselői tevékenységemről a 2. számú választókerületet érintően az alábbiakban számolok be.

  1. Helyi gazdaság erősítése, Kis- és Középvállalkozások (KKV) helyzetbe hozása

Javaslatomra és az Érdi Ipartestület támogatásával beindult az Érdi Városkártya program a városban. Minden érdi háztartásba legalább egy városkártya jutott el. A program célja, hogy erősítse a helyi vállalkozókat és kézzelfogható előnyöket jelentsen minden városlakónak.

Testvérvárosi kapcsolatainkat erősítve tárgyalásokat folytattunk délvidéki, felvidéki, erdélyi és lengyelországi vállalkozókkal azért, hogy a jövőben az érdi vállalkozások több lehetőséget kapjanak a külpiacokon.

2. Újabb utak, közművek építése, meglévők felújítása, infrastruktúra fejlesztése

A 2016. évi Választókerületi Alapból az Ilona utca korábban még nem szilárd burkolatú részét aszfaltoztuk.

A tavalyi évben mart aszfaltot kapott utcák esetén idén egy második réteg, ú.n. „emulziós” eljárással stabilabbá tettük ezeket az utcákat, így többek között a Bíró utcát is. Az Orvos utcában az eddig még murvás szakasz mart aszfaltot kapott.

Az építési engedély elhúzódása okán a Technikus utca építése késő ősszel, de elkezdődött.  A munkák végleges befejezése jövő tavasszal történik meg.

A Modern Városok Program keretében folyik a Tolmács utcának a Jegyző utca-Velencei út közötti szakaszának tervezése, hogy a Tisztviselőtelep egy használhatóbb közúti kapcsolatot kapjon.

3. Batthyány Általános és Sportiskola bővítése, rekonstrukciója, új óvoda építése

A Fácán közi új óvoda tekintetében a beadott EU-s pályázat elnyerte a támogatást. A kivitelezésre a közbeszerzés folyamatban van. Reményeim szerint – amennyiben nem húzódik el a közbeszerzés – várhatóan a régi focipálya helyén felépülő új óvoda 2017 év végére elkészül.

Az iskola tekintetében az engedélyes tervek elkészültek. A Kormány illetékes Modern Városok Bizottsága jóváhagyta a megépítéshez szükséges pénzügyi források első részét. A kivitelezésre kiírt közbeszerzés lezárta után várhatóan 2017-ben kezdődhet az építés is.

4. Fácán közi lakótelep jogi helyzetének rendezése, csatorna problémáinak megoldása

Többször felszólaltam a Közgyűlésben, sürgetve a jogi helyzet tisztázását. Levélben kerestem meg az illetékes Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t, ahonnan azt a választ kaptam, miszerint a tisztázást segítő bírósági eljárás folyamatban van. Bízom benne, hogy hamarosan megszületik a döntés is, ennek nyomán pedig a tiszta jogi helyzet ismeretében rendezni lehet végre a közműveket is.

5. A választók folyamatos képviselete az önkormányzati munkában, kapcsolattartás

Telefonon folyamatosan elérhető vagyok, ezen kívül keddenként fogadóórán heti rendszerességgel 3-4 választópolgár keresett fel.

A témák, amelyben tájékoztatást illetve közreműködést kértek: utcák javítása, volt Tüzép telep karbantartása és lakókat zavaró tevékenység megszüntetése, Érdi Újság terjesztése, utólagos csatornarákötés, házi átemelők igénylése, a Pacsirta és Papagáj utcák vízelvezetése, szelektív hulladékgyűjtés, Ercsi út tömbházak szigetelése, Felső utcai óvoda épületében tapasztalható problémák.

A Közgyűlésben többek között a szociális támogatási rendszer további átalakításában vettem részt, illetve az Idősügyi Tanács tagjainak segítéségével az idősebb korosztály számára szerveztünk több nagy sikerű programot: Ki Mit Tud?, Lecsófesztivál, illetve év végén kerül sor a másik Idősek Karácsonya rendezvényre az Arénában.

A választókerületet érintő jó hír, hogy megszületett a kormányzati döntés a pénzügyi forrás biztosításáról, így legkésőbb 2017 elején a 40-es vasútvonal rekonstrukciója keretében elkezdődhet a Nagyállomás felújítása.

Alpolgármesterként segítettem Polgármester Úr munkáját, megbízása alapján helyettesítettem azokban az ügyekben, amelyeket rám bízott.

Köszönöm T. Mészáros András Polgármester Úrnak és önkormányzati képviselőtársaimnak a folyamatos támogatást, hisz eredményt csak közösen, csapatmunkával tudunk elérni.

 

Érd, 2016. december 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük